DIT Ophold på møltrup

Møltrup Optagelseshjem, der ligger i Timring midt mellem Holstebro og Herning, er et hjem for hjemløse mænd over 18 år, der ønsker at leve rusfrit og deltage i arbejdsfællesskabet.

Er du akut hjemløs, er der ingen kommunal visitation, hvilket betyder, at du er velkommen, når du har en aftale med forstanderen (eller dennes stedfortræder) om, at du er i målgruppen, og at der er plads.

Straks efter din ankomst, vil du og en medarbejder indlede en dialog om, hvad der skal til, for at du kan få din egen lejlighed at bo i.

Har du brug for støtte og et længerevarende ophold, skal din sagsbehandler med på banen, da der skal ske en kommunal visitation.

Du kan finde yderligere oplysninger om Møltrup via dette link: Møltrup på Tilbudsportalen.

Møltrup er rusfri (0-tolerance)

For at være i målgruppen for Møltrups botilbud, skal du være indstillet på en rusfri tilværelse, da der er 0-tolerance på hele området.

Er du i aktivt forbrug/misbrug af alkohol, stoffer og lign. (herunder metadon, subutex, suboxone etc.) og ønsker du at fortsætte med denne mulighed, viderehenvises du til et af de mange alternative tilbud i landet, hvor dette er en del af konceptet.

Møltrup tilbyder ikke afrusning

Har du drukket i en længere periode, inden du kommer til Møltrup, er det afgørende vigtigt, at du inden ankomsten har været tilset af en læge og er blevet afruset.

Møltrup tilbyder ikke afrusning, da vi ikke har sundhedsfaglige medarbejdere på arbejde døgnet rundt, ligesom vi heller ikke har adgang til abstinensdæmpende medicin.

Arbejdsfællesskab

Grundpillen i samværet er, at du - og alle andre - skal erfare, at der er brug for jer. Derfor udspringer den pædagogiske tilgang på Møltrup primært af arbejdsfællesskabet på de talrige værksteder (landbrug, markbrug, skovbrug, slagteri, madbutik, savværk, palleværksted, montage, køkken, café, rengøring, etc..).

Der er arbejdsopgaver til alle. Er du pensionist, justeres arbejdstiden og -opgaverne naturligvis efter arbejdsevnen. For kontanthjælpsmodtagere er arbejdstiden 35 timer om ugen. Målet er gennem arbejdet dels at opøve din restarbejdsevne og dels at styrke din - og andres - myndiggørelse.

At Møltrup er bygget op omkring arbejde, bliver også afspejlet i personalesammensætningen. De fleste er faguddannede, fx tømrere, landmænd, slagtere, køkkenassistenter eller lignende. Der er dog også sygeplejersker, pædagoger, diakoner, HK’ere og lærere ansat.

Hund

Der er mulighed for at medtage en hund på Møltrup, hvis den forinden er blevet godkendt. Vi modtager hverken aggressive hunde eller kamp-/muskelhunde. Når ikke du går tur med din hund, opholder den sig i hundegården. Alle hunde har egen gård med både inde- og udeplads. Der er ikke mulighed for at have husdyr boende på værelserne.

Det koster kr. 10,- i døgnet at leje en boks i hundegården, og du skal kunne dokumentere, at din hund er både forsikret og vaccineret.

Hund

Samarbejde med kriminalforsorgen

Visionen om Møltrup som hjem blev til i tankerne hos Johannes Munck, der var præst ved Vridsløselille Statsfængsel.

Vi vedkender os gerne dette nære slægtsskab med fængselsvæsenet, og det betyder, at der er mulighed for – efter nærmere aftale og visitation – at foretage afsoning på Møltrup i form af fx samfundstjeneste, fodlænke, alternativ dom eller behandlingsdom.

Læse mere om vore botilbud

Bliv en del fællesskabet

Hvis du også ønsker at blive en del af fællesskabet på Møltrup, så er du altid velkommen til at kontakte os.